Steg för steg: Sätta upp och installera din OKI-skrivare

Här är vår manual som tar dig genom hur du ställer in och installera OKI-skrivare på bästa möjliga sätt.

Ta reda på var skrivaren kommer att stå

Det första du behöver göra för att få din OKI-skrivare installerad är att hitta ett lämpligt utrymme för skrivaren att stå på. OKI-skrivaren kräver ett strömuttag och nätverk eller en USB-koppling i närheten. När skrivaren är fysiskt uppackad och placerad där du vill ha den kan den slås på. Några av OKIs modeller har en installationsvägledning som går igång när den slås på första gången. Granska detta innan nästa steg tas för installera skrivardrivrutinen på PC / MAC.

Tips: DTänk på vid placering att du faktiskt behöver kunna öppna locket för att byta toner eller ta bort papper som fastnat. Det finns underställ eller kabinett med hjul som ett alternativ för de flesta OKI-skrivare om så önskas.

Tre enkla steg att installera din OKI-skrivare:

1. Ladda ner skrivardrivrutinen för din OKI-skrivare

För att bestämma rätt drivrutin måste du först välja om du har en OKI färg eller svartvitt skrivare eller en OKI färg eller svartvitt MFP (med skanner och kopiator).

2. Kör installationsfilen
  1. Välj språk för drivrutinen
  2. Välj mellan installation via nätverk eller USB.
  3. Kontrollera och välj rätt modell i listan.

Tips: Om du vill skriva ut specialformat som plastmaterial och banners, bör du lägga till en egen utskriftskö / skrivardrivrutin så att inställningarna kan anpassas till tjockleken och behovet av mer värme. Att inte göra detta kommer att orsaka sämre tryck och / eller att trycket lossnar.

3. Driverinställningar

När du ställer in inställningar i drivrutinen görs detta via kontrollpanelen på datorn. För Mac är detta annorlunda. Kontakta oss via vår chatt för frågor.

  • Högerklicka på skrivaren och välj skrivaregenskaper . Byt namn på skrivare till, till exempel ”OKI – A3 / A4”. Upprepa det här på den andra drivrutinen om en extra skrivardrivrutin har installerats, och benämn den till exempel till ”OKI – Banner / Plast”.
  • Ställ in fördefinierade inställningar efter storlek, källa, typ och vikt. Detta är viktigt för att tonern ska fästa ordentligt, till exempel på medier av plast.

Som nämnts i föregående avsnitt måste olika inställningar göras för att skriva ut plast och / eller banner-media. Huvudregeln här är att en skrivarkön / skrivardrivrutinen som skall hantera detta måste ha justerade värmeinställningarna. Detta görs under menyn «Vikt». För plast och banner-media bör detta vara minst «ultra tjock 2».

Exempel på inställningar:
OKI - A3 / A4
 - Storlek = A4
 - Källa = Automatisk
 - Type = Val av skrivare
 - Vikt = Val av skrivare
 - Finishing Mode = Standard
 - Dubbelsidig utskrift = Ingen
OKI – Banner/Plast
 - Storlek = A4
 - Källa = Mutlifunktionsfacket
 - Type = Val av skrivare
 - Vikt = ultra tjock 2
 - Finishing Mode = Standard
 - Dubbelsidig utskrift = Ingen

Relaterte artikler